Pochodzenie

Pochodzenie, a tym samym położenie plantacji, jakość i skład gleby,  jakość powietrza, stopień nasłonecznienia, natężenie deszczów, wysokość nad poziomem morza oraz wszelkie inne czynniki środowiskowe wpływają na jakość owoców kawowca, a tym samym na smak pozyskanej z nich kawy. Chociaż kawa wywodzi się z etiopskich plantacji, obecnie uprawiana jest w wielu regionach Afryki, Ameryki Środkowej, Południowej oraz Azji. Wybierz interesujący Cię kraj pochodzenia.

Ostatnio oglądane

Tea Time - Matcha - 30 g

Japońska sproszkowana zielona herbata

87 - AVILA - herbata czarna - 50g

Czarna herbata Ceylon z olejkiem z bergamotki i skórką cytryny

Filiżanki Diva - 2 x 400ml

Dwie szklane filiżanki z podwójnymi ściankami

50 - OOLONG - oolong - 50g

Klasyczna herbata oolong, zwana też turkusową