41 - PU ERH SUPERIOR - herbata czerwona - 50g

9,90 zł

Wysyłka w 24h

Darmowa dostawa od 49 zł

Leżakująca przez 10 lat Pu Erh Superior to zaskakującą przygoda dla podniebienia warto się w nią udać.

• klasyczna czerwona herbata o charakterystycznym ziemistym smaku, długodojrzewająca

• herbata jest spakowana w praktyczną torebkę z wygodnym zamknięciem, dzięki czemu zachowa swój smak i aromat na dłużej
Ilość suszu
1 łyżeczka / 200 ml
Temperatura wody
90°C
Czas parzenia
2-4 min
Pora dnia
dzień

Co wyróżnia herbatę Pu Erh Superior?


Miasto Qingdao to miejsce jednego z największych portów morskich świata. Taką samą nazwę nosi też prastare drzewo, którego wiek szacuje się na ponad 2 tysiące lat. Do dziś z liści zrywanych z jego gałęzi, wytwarza się doskonałą herbatę. Do najstarszych gatunków chińskiej herbaty należy z kolei Pu-erh. Według niektórych badań, Chińczycy parzą go już 17 wieków.

Herbata czerwona klasyczna Pu Erh Superior to bardzo szlachetna odmiana rubinowego naparu. W odróżnieniu od innych, liście są suszone tutaj zdecydowanie dłużej, nawet dziesięć lat. Oczywiście leżakowanie (po wcześniejszej fermentacji) odbywa się w specjalnie przygotowanym, zacienionym i chłodnym pomieszczeniu, pozbawionym dostępu światła.

Pu Erh Superior polecana jest tym osobom, które chcą zgubić kilka zbędnych kilogramów. Regularne picie naparu wspomaga proces odchudzania – działa pobudzająco na wytwarzanie soków trawiennych oraz stymuluje pracę jelit, co przyśpiesza metabolizm, a w efekcie końcowym wspomaga spalanie tłuszczów. Dodatkowo naukowcy dowiedli, że herbata czerwona klasyczna Pu Erh Superior poprawia krążenie krwi i obniża ciśnienie.

Czerwonobrązowy, wytrawny w smaku napar, to coś dla wielbicieli wyrazistych aromatów i smaków. Leżakująca przez 10 lat klasycznaPu Erh Superior, stanowi zaskakującą przygodę dla podniebienia – warto się w nią udać.


• kraj pochodzenia: Chiny

Cena za 1 kg

218,00 zł

Składniki

herbata czerwona Pu-erh 100%

Wartość odżywcza w 100 g

---

Zalecany sposób parzenia

Wsypujemy 1 łyżeczkę suszu do filtra bądź zaparzacza i zalewamy ok. 200 ml wody o temperaturze 90°C (czyli ok. 2 minuty po zagotowaniu). Parzymy ok. 2-4 minuty, w zależności jak mocny napar preferujemy, najlepiej pod przykryciem. Następnie oddzielamy susz od naparu. Tak przygotowujemy jedną filiżankę bądź niewielki kubek. Jeśli chcesz przygotować więcej naparu, użyj proporcjonalnie więcej suszu i wody. Smacznego!

41 Pu Erh Superior

Miasto Qingdao położone jest w południowej części półwyspu Szantung, bezpośrednio nad Morzem Żółtym. Mieszka w nim około 4,1 miliona mieszkańców. Produkuje się tam słynne chińskie piwo Tsingtao. Od 1991 roku w Qingdao odbywa się międzynarodowy Qingdao International Beer Festival.