Herbata zielona

Aby uzyskać zieloną herbatę, liście przetwarza się tuż po zbiorze. Najpierw poddawane są procesowi więdnięcia, następnie powstrzymuje się oksydację – w taki sposób zachowują swój kolor. Przed suszeniem nadaje się liściom różne kształty, np. igły (herbaty japońskie, Sencha), spirale czy zwinięte kulki (Gunpowder). Zielona herbata jest szczególnie ceniona (również w kosmetyce) ze względu na swe właściwości antyoksydacyjne oraz dużą zawartość polifenoli chroniących przed atakiem wolnych rodników odpowiedzialnych za proces starzenia się organizmu.

Polecamy również

Etno Cafe - Italian Roast - 250 g

Mieszanka ziaren z Etiopii, Brazylii i Kolumbii o aromacie czekolady deserowej, orzechów i karmelu - kawa 100% Arabica

WildPower Yerba Mate IQ - 400 g

Yerba mate z kiwi, guaraną, żeń-szeniem, truskawką i tymiankiem

4 - RIO - herbata czarna - 50g

Czarna herbata Ceylon High Grown z olejkiem z bergamotki, liściem limonki i maliną

Etno Cafe - Italian Roast - 250 g

Mieszanka ziaren z Etiopii, Brazylii i Kolumbii o aromacie czekolady deserowej, orzechów i karmelu - kawa 100% Arabica