44 - RANO - herbata zielona - 50g
Wysyłka w 24h
Darmowa dostawa od 49 zł
Co wyróżnia herbatę Rano?
Zielona, naturalna, niskoprzetworzona i drogocenna dla zdrowia – taka jest sencha. W języku japońskim słowo to wzięło się od senijru, czyli „wydobyć esencję”. I tę właśnie misję od wieków realizują mieszkańcy Azji. Kiedyś wyjątkowym naparem cieszyli się wyłącznie przedstawiciele chińskiego oraz japońskiego dworu i elity – dzisiaj jest w zasięgu każdego. Podobnie jak Gunpowder – prawdziwe, herbaciane „perły” zdrowia i mocy! Herbata zielona z dodatkami Rano to połączenie tych dwóch, wiekowych historii. W kompozycji znajdziemy zieloną sencha, Gunpowder, ale to nie wszystko – słodyczy dodaje tutaj kandyzowany ananas i papaja. Połączenie owocowych, rześkich nut z suszem na miarę cesarskiej rodziny, daje niezwykły smak i aromat.
Herbata zielona z dodatkamiRano może być także źródłem cennych składników – manganu, wapnia i antyoksydantów. Według Japończyków sencha oczyszcza organizm z toksyn, wpływa dobrze na układ nerwowy oraz oddech. Wycisza, uspokaja i relaksuje.
Herbata zielona z dodatkamiRano – świetna w wersji ciepłej, ale również „na zimno” – ma słomkowy kolor oraz aromatyczny, ziołowo-owocowy smak. Bardzo trudny do opisania ze względu na właściwą dla sencha, naturalną słodycz oraz „dymny”, goryczkowy posmak naparu na bazie Gunpowder. Ananas, którego właściwości są wciąż przedmiotem badań, wykazuje działanie przeciwzapalne, przeciwobrzękowe i odchudzające. Jest bogatym źródłem cennego manganu, żelaza i miedzi (odpowiedzialnej m.in. za tworzenie kolagenu). Papaja z kolei to dobry pomysł dla osób, które borykają się z problemami żołądkowymi i zapaleniami układu trawiennego. Papaja pomaga go oczyszczać, dezynfekuje i regeneruje.
• kraj pochodzenia: Chiny
Cena za 1 kg
198,00 zł
Składniki
herbata zielona Sencha, herbata zielona Gunpowder, ananas kandyzowany (ananas, cukier, kwas cytrynowy), papaja kandyzowana (papaja, cukier), aromaty
Wartość odżywcza w 100 g
wartość energetyczna 304,0 kJ / 72,0 kcal, tłuszcz 0,0 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g), węglowodany 16,0 g (w tym cukry 12,0 g), błonnik 1,8 g, białko 0,7 g, sól 0,0 g, sód 0,0 g
Zalecany sposób parzenia
Wsypujemy 1 łyżeczkę suszu do filtra bądź zaparzacza i zalewamy ok. 200 ml wody o temperaturze 80°C (czyli ok. 5 minut po zagotowaniu). Parzymy ok. 1-3 minuty, w zależności jak mocny napar preferujemy, najlepiej pod przykryciem. Następnie oddzielamy susz od naparu. Tak przygotowujemy jedną filiżankę bądź niewielki kubek. Jeśli chcesz przygotować więcej naparu, użyj proporcjonalnie więcej suszu i wody. Smacznego!