15 - URSO - herbata zielona - 50g
Wysyłka w 24h
Darmowa dostawa od 49 zł
Co wyróżnia herbatę Urso?
Niedźwiedź (w języku esperanto Urso) budzi respekt i szacunek. Ma to odzwierciedlenie w legendach, choćby polskich, gdzie zwierzę bywa synonimem utraty ludzkiej natury (legenda o księciu, który z powodu nieszczęśliwej miłości zamienił się w kamiennego niedźwiedzia) albo niepohamowanego instynktu, jak w opowieści o niedźwiedziu ze Ślęży.
Herbata zielona z dodatkamiUrso nie ma w sobie nic z agresji – to uspokajające, w pełni relaksujące połączenie. Ale uwaga – nie oznacza to smaku pozbawionego charakteru. W bazie – herbata zielona Sencha – tajemniczy środek Japończyków na długowieczność. Oprócz niej – wyrafinowana wiśnia, słodki ananas, pachnący jaśmin i odświeżająca trawa cytrynowa.
Właściwości naparu z niezwykle aromatycznych kwiatów jaśminu, chińska literatura opisuje od dawna. I nie tylko ona! Roślina ma działanie przeciwzapalne, relaksujące, zmniejszające napięcie. Podobnie „odstresowo” działa trawa cytrynowa. Oprócz tego poprawia koncentrację, ogranicza pocenie i przyśpiesza przemianę materii. To doskonała alternatywa dla osób, które lubią orzeźwiający aromat cytryny i jednocześnie nie tolerują kwaśnego smaku.
Herbata zielona z dodatkamiUrso to propozycja dla tych, którzy cenią wyraziste smaki. Goryczka zielonej herbaty przełamana została słodyczą kawałków owoców – czerwonej wiśni i słonecznego ananasa. Urso to świetny pomysł na napar podczas mroźnych dni – rozgrzeje i ukoi choć trochę tęsknotę za letnimi smakami. Równie dobrze herbata sprawdzi się podczas upałów – cząstki cytrusów, kostki lodu, może odrobina naturalnego, owocowego soku? Pomysł na orzeźwiającą, mrożoną herbatę – gotowy!
• kraj pochodzenia: Chiny
Cena za 1 kg
198,00 zł
Składniki
herbata zielona Sencha, wiśnia kandyzowana (wiśnia drylowana, syrop glukozowo-fruktozowy, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancja konserwująca (sorbinian potasu), aromat, barwnik E124), ananas kandyzowany (ananas, cukier, kwas cytrynowy), jaśmin, trawa cytrynowa, aromat
Wartość odżywcza w 100 g
wartość energetyczna 206,0 kJ / 49,0 kcal, tłuszcz 0,0 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g), węglowodany 11,0 g (w tym cukry 8,6 g), błonnik 0,6 g, białko 0,0 g, sól 0,0 g, sód 0,0 g
Zalecany sposób parzenia
Wsypujemy 1 łyżeczkę suszu do filtra bądź zaparzacza i zalewamy ok. 200 ml wody o temperaturze 80°C (czyli ok. 5 minut po zagotowaniu). Parzymy ok. 1-3 minuty, w zależności jak mocny napar preferujemy, najlepiej pod przykryciem. Następnie oddzielamy susz od naparu. Tak przygotowujemy jedną filiżankę bądź niewielki kubek. Jeśli chcesz przygotować więcej naparu, użyj proporcjonalnie więcej suszu i wody. Smacznego!