Herbata czarna

Czarna herbata jest tym, co ludzie sobie wyobrażają mając na myśli filiżankę herbaty. Wychowaliśmy się pijąc najróżniejsze jej odmiany. Herbata czarna przechodzi przez wszystkie procesy produkcji herbaty: więdnięcie, skręcanie, pełną oksydację i suszenie. Po całkowitym utlenieniu herbata czarna nabiera charakterystycznej dla swojego gatunku barwy. Znane są także herbaty nie w pełni utlenione (90-95%) t.j. Darjeeling, które mają delikatniejszy, roślinny smak i jaśniejszy kolor.

Polecamy również

A to dobre! - Konfitura Malina - 210g

Konfitura z malin bez dodatku cukru

10 - BARCELONA - herbata czarna - 50g

Czarna herbata OP ze skórką pomarańczy, mandarynką i płatkami róży

CHOCOTALE - Truskawki w mlecznej czekoladzie - 100 g

Słodka przekąska idealna do herbaty, kawy a także jako prezent

CHOCOTALE - Migdał w słonym karmelu - 100 g

Słodka przekąska idealna do herbaty, kawy a także jako prezent