42 - ABELO - herbata zielona - 50g
Wysyłka w 24h
Darmowa dostawa od 49 zł
Co wyróżnia herbatę Abelo?
Czy pszczoły (z języka esperanto abelo) to najmądrzejsze zwierzęta na świecie? Z pewnością jedne z najmądrzejszych i najbardziej pożytecznych. Od 150 milionów lat pasiaste owady wytwarzają miód, w niezmienionej recepturze: 80% naturalnych cukrów, 18% wody, 2% składników mineralnych, witamin, protein i pyłku. W hołdzie dla tej historycznej, naturalnej mądrości, powstała herbata zielona z dodatkami Abelo – równie zachwycająco działająca na nasze podniebienie i zdrowie.
Kompozycja składa się z dwóch składników – klasycznej zielonej herbaty sencha oraz kwiatów jaśminu. To połączenie delikatne, aczkolwiek harmonijne i bardzo aromatyczne. Przydymiony, szlachetny smak senchy w herbacie Abelo został złagodzony i uspokojony przez esencję chińskich ogrodów – kwiat jaśminu. Dzięki temu każdy łyk tego naparu może przenieść nas w ciepłe, otulające miejsca.
Dla senchy istotny jest rok 1738 – wtedy to japoński handlarz herbaciany, Soen Nagatani, dostrzegł siłę pary wodnej w kontakcie z zielonymi liśćmi (specjalna forma obróbki, dzięki której w liściach zachowuje się więcej chlorofilu i tym samym antyoksydantów) oraz zrewolucjonizował sam wygląd suszu (forma pałeczek). Z kolei jaśmin dotarł do Europy dopiero w XVI wieku – lata wcześniej był doceniany w południowej Azji, na Półwyspie Arabskim i w północno-wschodniej Afryce. Białe, szlachetne kwiaty zbiera się w Chinach ręcznie, najczęściej w nocy – wtedy jaśmin pachnie najmocniej. Aromat jaśminu w herbacie Abelo działa uspokajająco na cały organizm. Może być szczególnie pomocny w bólach głowy. Miłość, bogactwo, umiejętność przewidywania przyszłości – mieszkańcy Chin łączą z tą rośliną wiele. Czy mają rację? Spróbuj herbaty zielonej z dodatkami Abelo i sprawdź. Grzech się nie przekonać!
• kraj pochodzenia: Chiny
Cena za 1 kg
278,00 zł
Składniki
herbata zielona Sencha, jaśmin, aromat
Wartość odżywcza w 100 g
---Zalecany sposób parzenia
Wsypujemy 1 łyżeczkę suszu do filtra bądź zaparzacza i zalewamy ok. 200 ml wody o temperaturze 80°C (czyli ok. 5 minut po zagotowaniu). Parzymy ok. 1-3 minuty, w zależności jak mocny napar preferujemy, najlepiej pod przykryciem. Następnie oddzielamy susz od naparu. Tak przygotowujemy jedną filiżankę bądź niewielki kubek. Jeśli chcesz przygotować więcej naparu, użyj proporcjonalnie więcej suszu i wody. Smacznego!