5 - NEW YORK - herbata czarna - 50g
Wysyłka w 24h
Darmowa dostawa od 49 zł
Puszka GRATIS od 89 zł
Co wyróżnia herbatę New York?
Weź łyk gorącej herbaty z ulubionego kubka i przenieś się za ocean! Spaceruj po Central Parku, rzuć okiem na Empire State Building i odwiedź Time Square. Smakowe podróże i aromatyczne doznania zapewni herbata czarna z dodatkami New York.
W kompozycji znajdziemy odrobinę suszonej cytryny, truskawki, żurawiny, brzoskwini oraz bławatka. Bazę stanowi Ceylon High Grown OP – klasyczna, dobrej jakości herbata z wysokogórskich upraw na Sri Lance. Dzięki odpowiedniemu klimatowi i proporcjom opadów, herbata ma perfekcyjne warunki do wzrostu i rozwoju. Charakteryzuje się ona długimi, ciemnymi, spiczastymi liśćmi, które zaparzone, wypełnią mieszkanie swoim aromatem. Głęboki zapach, rubinowa barwa i smak z delikatną nutą słodyczy – to cechy rozpoznawcze Ceylon High Grown OP.
W składzie herbaty czarnej z dodatkami New York znajdziemy m.in. żurawinę. Owoc ma wysokie działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze. Sprawia to, że maleńkie kulki czerwonego owocu, są bardzo skuteczne w walce z infekcjami pęcherza moczowego, schorzeniami skóry czy problemami żołądkowymi. Poza tym – świetnie smakuje! Niepozorne, niebieskie płatki bławatka to z kolei skarbnica manganu – pierwiastka odpowiedzialnego za obronę przed wolnymi rodnikami oraz ułatwiającego wchłanianie i magazynowanie żelaza.
Herbata czarna z dodatkami New York to pyszna, bogata kompozycja smaków, kolorów i zapachów. Doskonale poprawia samopoczucie, zarówno na początku dnia jak i wieczorem, po intensywnie spędzonych godzinach. Jeżeli tylko masz ochotę na szybką wycieczkę na Manhattan (i równie szybki powrót) – energetyczne połączenie czarnej herbaty i słodkich owoców Ci to umożliwi!
• kraj pochodzenia: Sri Lanka
Cena za 1 kg
258,00 zł
Składniki
herbata czarna Ceylon High Grown OP, cytryna suszona, truskawka liofilizowana, żurawina liofilizowana, brzoskwinia liofilizowana, bławatek, aromat
Wartość odżywcza w 100 g
wartość energetyczna 336,0 kJ / 80,0 kcal, tłuszcz 0,6 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g), węglowodany 15,0 g (w tym cukry 9,0 g), błonnik 4,3 g, białko 1,4 g, sól 0,0 g
Zalecany sposób parzenia
Wsypujemy 1 łyżeczkę suszu do filtra bądź zaparzacza i zalewamy ok. 200 ml wody o temperaturze 95°C (zaraz po zagotowaniu). Parzymy ok. 3 minuty, najlepiej pod przykryciem. Następnie oddzielamy susz od naparu. Tak przygotowujemy jedną filiżankę bądź niewielki kubek. Jeśli chcesz przygotować więcej naparu, użyj proporcjonalnie więcej suszu i wody. Smacznego!