72 - STELO - zimowa herbata czarna - 50g
Wysyłka w 24h
Darmowa dostawa od 49 zł
Ta zima będzie magiczna za sprawą herbaty zimowej Stelo!
Podstawą kompozycji Stelo jest zbierana na wietnamskich plantacjach wysokiej jakości odmiana czarnej herbaty klasy OP (Orange Pekoe). W kraju swego pochodzenia jest bardzo ceniona i chętnie spożywana, przede wszystkim do posiłków. Na jej susz składają się podłużne, lekko poskręcane listki. Przygotowany z nich napar przyjmuje przyjemną dla oka, miedzianą barwę. Najlepiej przygotowywać go zalewając susz wodą w temperaturze nieco poniżej poziomu wrzenia. W ten sposób uzyska się pełnię głębokiego smaku i aromatu, które stają się nieco delikatniejsze wraz z długością parzenia.
Herbata zimowa Stelo – idealna na zimowe wieczory
Skórka pomarańczowa wraz z kwiatem tego owocu nadaje w niej cytrusowej dominanty, która doskonale współgra ze słodko-kwaskowym posmakiem liofilizowanej żurawiny. Goździki zapewniają rozgrzewającą moc naparu, a słynący z właściwości zdrowotnych sandałowiec wzmacnia organizm i nadaje całości niepowtarzalnego aromatu.
• kraj pochodzenia: Wietnam
Cena za 1 kg
238,00 zł
Składniki
herbata czarna OP, skórka pomarańczowa, żurawina liofilizowana, goździki, kwiat pomarańczy, sandałowiec, aromat
Wartość odżywcza w 100 g
wartość energetyczna 96,0 kJ / 41,0 kcal, tłuszcz 0,7 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g), węglowodany 7,6 g (w tym cukry 4,2 g), błonnik 1,9 g, białko 3,7 g, sól 0,03 g, sód 0,0 g
Zalecany sposób parzenia
Wsypujemy 1 łyżeczkę suszu do filtra bądź zaparzacza i zalewamy ok. 200 ml wody o temperaturze 95°C (zaraz po zagotowaniu). Parzymy ok. 3 minuty, najlepiej pod przykryciem. Następnie oddzielamy susz od naparu. Tak przygotowujemy jedną filiżankę bądź niewielki kubek. Jeśli chcesz przygotować więcej naparu, użyj proporcjonalnie więcej suszu i wody. Smacznego!