85 - PERSEO - rooibos - 0,5kg
Wysyłka 2-5 w dni robocze
Darmowa dostawa od 49 zł
Puszka GRATIS od 89 zł
Co wyróżnia rooibos Perseo?
Perseo to rooibos o szlachetnym, pełnym smaku. Miodowa nuta klasycznego naparu z czerwonokrzewu, została wzbogacona w tej kompozycji smakami czerwonej i czarnej porzeczki, jeżyny i kwiatu głogu. Napar ma kolor słomkowy, a po degustacji na podniebieniu wyróżnia się aksamitny, gładki aromat.
Rooibos to napój o niezwykłej łagodności – brak tu typowego w herbatach zielonych lub czarnych posmaku goryczy. Ze względu na brak kofeiny może być pity bez ograniczeń przez dzieci oraz przed snem. Drzewa z okolic afrykańskiego Cape Town dają napar, który działa relaksująco na cały organizm. Herbatę można pić zarówno podczas gorących dni (w połączeniu z kostkami lodu i owocami) jak i chłodnych – w połączeniu z cukrem trzcinowym czy miodem oraz odrobiną mleka. Ta druga propozycja na pewno wprowadzi ciało w stan błogiego spokoju i intensywnego ogrzania – prawie jak za pomocą afrykańskiego słońca.
Podczas prowadzonych badań wpływu rooibos na organizm zauważono, że regularne picie naparu wpływa korzystnie m.in. na układ krążenia i zmniejsza ryzyko rozwoju chorób serca i naczyń krwionośnych.
W rooibos z dodatkami Perseo znajdziemy owoce jagodowe – czerwoną i czarną porzeczkę oraz jeżyny. Ich główną zaletą jest niska zawartość cukru, dlatego świetnie sprawdzają się w menu osób chcących zachować szczupłą sylwetkę. Owoce jagodowe mają też wysoką zawartość przeciwutleniaczy. Do tego – witamina C, uszczelniająca naczynia krwionośne i witamina A – niezastąpiona przy zachowaniu sokolego wzroku.
• kraj pochodzenia: RPA
Cena za 1 kg
99,80 zł
Składniki
rooibos, czerwona i czarna porzeczka, jeżyna, kwiat głogu, aromat
Wartość odżywcza w 100 g
wartość energetyczna 177,0 kJ / 42,0 kcal, tłuszcz 0,0 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g), węglowodany 7,0 g (w tym cukry 5,9 g), błonnik 3,4 g, białko 0,9 g, sól 0,0 g, sód 0,0 g
Zalecany sposób parzenia
Wsypujemy 1-2 łyżeczki suszu do filtra bądź zaparzacza i zalewamy ok. 200 ml wody o temperaturze 100°C (od razu po zagotowaniu). Parzymy ok. 5 minut, najlepiej pod przykryciem. Następnie oddzielamy susz od naparu. Tak przygotowujemy jedną filiżankę bądź niewielki kubek. Jeśli chcesz przygotować więcej naparu, użyj proporcjonalnie więcej suszu i wody. Smacznego!