Gorąco? Znajdź przepisy, które Cię orzeźwią

Żar leje się z nieba, a Ty jedyne o czym marzysz to zimny prysznic? Ciężko o niego, gdy jesteś akurat w pracy albo szykujesz się na wakacyjny wyjazd. Ale spieszymy z rozwiązaniem! To znane i lubiane, a w dodatku naturalnie zdrowe mrożone herbaty! To one nam ratują dzień w letnie, upalne dni.

Herbatę mrożoną możesz przygotować w dowolny sposób. Wystarczy zaparzyć wybrany susz, a następnie schłodzić napar i dodać kostki lodu oraz Twoje ulubione owoce lub zioła. My przedstawiamy nasze propozycje, jednak nie bój się eksperymentować i wymyślać swoje w poszukiwaniu tego idealnego smaku i orzeźwienia.

1. Podróż w tropiki z herbatą PERSA

Co potrzebujesz:

  • herbata turkusowa PERSA
  • dojrzałe mango
  • kilka plastrów cytryny
  • kostki lodu

Zaparz 1-1,5 łyżeczki turkusowej herbaty PERSA w 250 ml wody, w zależności jak słodką herbatę lubisz dodaj odpowiednią ilość miodu, a następnie odstaw do schłodzenia. Mango pokrój w kostkę i włóż na ten czas do zamrażarki. Następnie dodaj je do herbaty wraz z plastrem cytryny i kostkami lodu. Voila!


2. Herbata FRAMBO z owocami leśnymi

Co potrzebujesz:

  • herbata owocowa FRAMBO
  • syrop malinowy
  • garść malin i borówek
  • kilka plastrów limonki
  • kostki lodu
  • listek mięty

Zaparz 2-3 łyżeczki herbaty owocowej FRAMBO w 250 ml wody, według uznania dodaj syrop malinowy i odstaw do schłodzenia. Dodaj do maliny i borówki oraz kostki lodu. Możesz również wzbogacić i odświeżyć smak Twojej herbaty plastrami limonki. Na końcu udekoruj listkiem mięty.

Turkusowa herbata ADRIA to nie tylko dobry smak, ale też bajeczny wygląd dzięki fioletowemu zabarwieniu. Dodaj do niej cytryny i zobacz jak dzieje się magia :)

3. Magicznie kolorowa herbata ADRIA

Co potrzebujesz:

  • herbata turkusowa ADRIA
  • kilka kawałków cytryny
  • kostki lodu

Zaparz 1-1,5 łyżeczki turkusowej herbaty ADRIA w 250 ml wody, dodaj odrobinę lodu i odstaw do schłodzenia. Następnie dodaj kawałki cytryny i zobacz jak Twoja herbata zmienia kolor. Na koniec dorzuć kostki lodu.

Data publikacji:

26.05.2021