18 - FRAGO - kompozycja owocowa - 50g
Wysyłka w 24h
Darmowa dostawa od 49 zł
Co wyróżnia herbatę Frago?
Z czym kojarzy się truskawka (z języka esperanto Frago)? Słodycz, intensywny zapach? Wspomnienia wakacji i kompotu przygotowywanego przez babcię? A może po postu czas młodzieńczej beztroski, słońca i spokoju w kolorze czerwieni? Wszystkie te skojarzenia postaraliśmy się zamknąć w herbatce owocowej Frago. Czy się udało? Trzeba się przekonać!
Hibiskus, skórka owocu dzikiej róży, serduszka cukrowe, truskawka liofilizowana, żurawina, wiśnia liofilizowana i pąki róży – tyle bogactwa znajdzie się w jednej filiżance! Jest słodko, lekko kwaśnie, zdrowo, ale i z odrobiną czegoś dla łasuchów. Herbatka owocowa Frago to po prostu kompozycja wakacyjna.
Bogactwo składników, które znajdziemy w tym połączeniu, to też mnóstwo właściwości prozdrowotnych. Hibiskus jest rośliną znaną ze swojego oczyszczającego, lekko moczopędnego działania. Skórka owocu dzikiej róży wzmacnia odporność i spowalnia znacznie starzenie się skóry – by cieszyć się zdrowym wyglądem jak najdłużej. Uznaje się ją za świetne źródło błonnika (cennego w odpowiedniej pracy jelita grubego) oraz witaminy C, potrzebnej nie tylko w walce z przeziębieniem, ale przyspieszającej gojenie się ran i odpowiedzialnej za zdrowe zęby i dziąsła.
Z kolei pąki róży wzmocnią, pomogą w dolegliwościach żołądkowych i stanach zapalnych. Za wzmocnienie odpowiada też żurawina. Czerwony owoc jest pod obserwacją naukowców, którzy mówią jasno – warto go spożywać. I nie tylko przy wspomaganiu leczenia infekcji dróg moczowych. Żurawina ma też działanie przeciwgrzybicze i przeciwbakteryjne, pomaga w problemach z żołądkiem i schorzeniami skóry.
• kraj pochodzenia: Egipt, Chile
Cena za 1 kg
338,00 zł
Składniki
hibiskus, skórka owocu dzikiej róży, serduszka cukrowe (cukier, mąka ryżowa, utwardzony olej arachidowy, skrobia ziemniaczana barwnik E120 i E160aa, aromat), truskawka liofilizowana, żurawina, wiśnia liofilizowana, pąki róży, aromat
Wartość odżywcza w 100 g
wartość energetyczna 644 kJ / 153 kcal, tłuszcz 1,4 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g), węglowodany 0 g (w tym cukry 30 g), błonnik 24 g, białko 6,6 g, sól 1,8 g
Zalecany sposób parzenia
Wsypujemy 1,5-2 łyżeczki suszu do filtra bądź zaparzacza i zalewamy ok. 200 ml wody o temperaturze 95°C (zaraz po zagotowaniu). Parzymy ok. 5 minut, najlepiej pod przykryciem. Następnie oddzielamy susz od naparu. Tak przygotowujemy jedną filiżankę bądź niewielki kubek. Jeśli chcesz przygotować więcej naparu, użyj proporcjonalnie więcej suszu i wody. Smacznego!