59 - FRAMBO - kompozycja owocowa - 1kg
Wysyłka 2-5 w dni robocze
Darmowa dostawa od 49 zł
Puszka GRATIS od 89 zł
Co wyróżnia kompozycję Frambo?
Frambo czyli „malina” z języka esperanto, znana jest ludzkości od wieków. Jej walory smakowe poznano już w 300 r. p.n.e. Wzmianki o czerwonym owocu pojawiają się również w mitologii – cierniem krzaka malin skaleczyła się nimfa Ida, opiekunka małego Zeusa. Słodkie, czerwone kulki do dzisiaj są jednym z najpopularniejszych punktów owocowego menu na całym świecie. Znalazły się też w składzie herbatki owocowej Frambo. Mnóstwo zdrowych składników i pyszny smak – to jej cechy rozpoznawcze.
Ta czerwono-owocowa mieszanka to połączenie hibiskusa, rodzynek, jabłka, maliny, głogu, aronii, jarzębiny i róży. Kwaskowaty hibiskus doceniany jest za swoje działanie moczopędne, oczyszczające organizm i zapobiegające gromadzeniu wody w ciele. Wysoka zawartość witaminy C czyni z niego naturalny środek przeciwko infekcjom i przeziębieniom. W kompozycji Frambo, hibiskus wspiera wspomniana malina – stosowana w celu zwalczania gorączki, w przebiegu wirusowych i bakteryjnych chorób. W mieszance znajdziesz też aronię – owoc, który zawiera ogromną ilość witamin (m.in. C, B1, B2, B6, E i A) oraz minerały takie jak potas, fosfor, wapń, magnez, żelazo czy miedź. Oprócz tego – głóg (czyli sprzymierzeniec w walce o prawidłową pracę serca i układu krążenia) oraz jarzębinę. Jej owoce świetnie stymulują pracę jelit i łagodzą podrażnienia wątroby. Kwaskowy, orzeźwiający charakter herbatki owocowej Frambo został przełamany słodkimi rodzynkami i kawałkami jabłek, dodając owocowego posmaku.
• kraj pochodzenia: Egipt
Cena za 1 kg
142,31 zł
Składniki
hibiskus, rodzynki, jabłko, malina, głóg, aronia, jarzębina, róża, aromat
Wartość odżywcza w 100 g
wartość energetyczna 136 kJ / 32 kcal, tłuszcz 0 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g), węglowodany 4,5 g (w tym cukry 2 g), błonnik 1 g, białko 3 g, sól 0 g
Zalecany sposób parzenia
Wsypujemy 1,5-2 łyżeczki suszu do filtra bądź zaparzacza i zalewamy ok. 200 ml wody o temperaturze 95°C (zaraz po zagotowaniu). Parzymy ok. 5 minut, najlepiej pod przykryciem. Następnie oddzielamy susz od naparu. Tak przygotowujemy jedną filiżankę bądź niewielki kubek. Jeśli chcesz przygotować więcej naparu, użyj proporcjonalnie więcej suszu i wody. Smacznego!