60 - DIANTO - świąteczna kompozycja owocowa - 100g
Wysyłka w 24h
Darmowa dostawa od 49 zł
Puszka GRATIS od 89 zł
Co wyróżnia kompozycję Dianto?
„Kto ma władzę nad zapachami, ten ma władzę nad sercami ludzi” – twierdził Jan Baptysta Grenouille, bohater książki „Pachnidło” autorstwa Patricka Süskinda. I chociaż akurat ten człowiek nie miał w stosunku do innych zbyt dobrych zamiarów, to w tym jednym zdaniu zawarł wielką prawdę: aromat ma niezwykłą moc! Tak samo jest w przypadku herbatki owocowej Dianto.
W jej składzie znajdziemy hibiskus, jarzębinę, cynamon, czarny bez, owoc głogu, aronię, tarninę, goździk, jabłko, skórkę róży i jagodę. Tyle zapachu i smaku w jednej herbacie? Czemu nie! Jest to propozycja idealna na chłodne jesienne i zimowe dni, na przykład jako dodatek do grzanego wina.
Hibiskus ma lekkie działanie moczopędne, zapobiega zastojom wody w organizmie i sprzyja oczyszczeniu organizmu. Do tego jest źródłem witaminy C i przeciwutleniaczy (polifenolii, antocyjanów i flawonoidów), pomaga też chronić wątrobę. Czarny bez ma z kolei działanie moczopędne, napotne, przeciwgorączkowe, wykrztuśne i przeciwzapalne. Pomaga też leczyć choroby reumatyczne! Kolejny super składnik – owoc głogu – obniża poziom złego cholesterolu i wpływa na podwyższenie tego dobrego. Skórka owocu dzikiej róży – wpływa na wzmocnienie odporności oraz spowalnia procesy starzenia się skóry.
Przyprawy, które znajdziemy w herbatce owocowej Dianto, to nie tylko źródło wspaniałego, korzennego aromatu. Cynamon pomoże w okresie przeziębienia i przy dolegliwościach żołądkowych, ma także działanie rozgrzewające. Goździk bywa cenny w przypadku dolegliwości bólowych, ma właściwości lekko znieczulające.
• kraj pochodzenia: Egipt
Cena za 1 kg
169,00 zł
Składniki
hibiskus, jarzębina, cynamon, czarny bez, głóg owoc, aronia, tarnina, goździk, jabłko, skórka róży, jagoda, aromat
Wartość odżywcza w 100 g
wartość energetyczna 242,0 kJ / 58,0 kcal, tłuszcz 0,0 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g), węglowodany 10,0 g (w tym cukry 8,7 g), błonnik 4,6 g, białko 1,4 g, sól 0,0 g, sód 0,0 g
Zalecany sposób parzenia
Wsypujemy 1,5-2 łyżeczki suszu do filtra bądź zaparzacza i zalewamy ok. 200 ml wody o temperaturze 95°C (zaraz po zagotowaniu). Parzymy ok. 5 minut, najlepiej pod przykryciem. Następnie oddzielamy susz od naparu. Tak przygotowujemy jedną filiżankę bądź niewielki kubek. Jeśli chcesz przygotować więcej naparu, użyj proporcjonalnie więcej suszu i wody. Smacznego!