62 - SOVAGO - kompozycja owocowa - 100g
Wysyłka w 24h
Darmowa dostawa od 49 zł
Co wyróżnia kompozycję Sovago?
„ - Co słychać, panie tygrysie? - A nic. Nudzi mi się. - Czy chciałby pan wyjść zza tych krat?" - Pewnie. Przynajmniej bym pana zjadł."
Próbując przekonać najmłodszych do pokochania naszego tygrysa (w języku esperanto sovago) chyba lepiej użyć innych argumentów, niż wiersz Jana Brzechwy… Ani dzikość, ani zło, ani ostrość – herbatka owocowa Sovago to samo dobro, miłość i łagodność!
Ananas kandyzowany, papaja kandyzowana, rodzynki, jabłko suszone i malina liofilizowana – to wszystko odnajdziecie w naszym naparze! Po jego wypiciu przyjemność się nie kończy – wszystkie owoce można zjeść! I uprzedzamy – warto to zrobić.
Suszone jabłka, jak to suszone owoce mają w zwyczaju, kryją w sobie interesujące, prozdrowotne właściwości. Jabłka w tej wersji pomagają w trawieniu, oczyszczają układ pokarmowy z niestrawionych resztek, ale też mogą obniżać poziom złego cholesterolu. Rodzynki, czyli po prostu suszone winogrona, są cennym źródłem dobrze przyswajalnego potasu. Mimo swojej słodyczy, rodzynki pozytywnie wpływają na higienę jamy ustnej (przyczyniając się do zwalczania szkodliwych bakterii). Słodka, kandyzowana papaja, może mieć działanie bakteriobójcze i przeciwgorączkowe. Przyda się też po niezbyt strawnym posiłku – ma bowiem właściwości przeczyszczające. Jeśli chodzi o ananas – tu pierwsze skrzypce gra bromelina. Ten enzym wykazuje właściwości przeciwzapalne i przeciwobrzękowe, przyspiesza też regenerację komórek.
Herbatka owocowa Sovago to zdrowy, ale przede wszystkim wyśmienity w smaku napój. Jeśli szukacie alternatywy dla słodzonych soków, ta propozycja sprawdzi się doskonale.
• kraj pochodzenia: Tajlandia
Cena za 1 kg
199,00 zł
Składniki
ananas kandyzowany (ananas, cukier, kwas cytrynowy), papaja kandyzowana (papaja, cukier), rodzynki (rodzynki, olej roślinny), jabłko suszone, malina liofilizowana, aromat
Wartość odżywcza w 100 g
wartość energetyczna 1305,0 kJ / 309,0 kcal, tłuszcz 0,9 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g), węglowodany 67,0 g (w tym cukry 51,0 g), błonnik 9,5 g, białko 3,0 g, sól 0,1 g, sód 0,0 g
Zalecany sposób parzenia
Wsypujemy 1,5-2 łyżeczki suszu do filtra bądź zaparzacza i zalewamy ok. 200 ml wody o temperaturze 95°C (zaraz po zagotowaniu). Parzymy ok. 5 minut, najlepiej pod przykryciem. Następnie oddzielamy susz od naparu. Tak przygotowujemy jedną filiżankę bądź niewielki kubek. Jeśli chcesz przygotować więcej naparu, użyj proporcjonalnie więcej suszu i wody. Smacznego!