79 - LOVI - herbata czerwona - 1kg
Wysyłka 2-5 w dni robocze
Darmowa dostawa od 49 zł
Puszka GRATIS od 89 zł
Co wyróżnia herbatę Lovi?
Jowisz (Lovi) to największa planeta Układu Słonecznego – znana od wieków. Jego znaczenie w wierzeniach starożytnych Rzymian, Babilończyków czy Chińczyków było ogromne. Do dzisiaj wierzy się, że Jowisz przynosi szczęście i warto być z nim w dobrych relacjach. Taka maksyma przyświecała zapewne pracownikom polskiego WZT, z którego pochodzi pierwszy kolorowy telewizor w naszym kraju. Nazwany, jakże by inaczej, Jowiszem.
Jeśli chcesz sobie zapewnić przychylność ciał niebieskich – herbata czerwona z dodatkami Lovi będzie idealna. Jeśli nie wierzysz w astrologiczne wróżby… będzie równie idealna :) W kompozycji odnajdziesz herbatę czerwoną Pu-erh, kandyzowanego ananasa, suszoną skórkę pomarańczową, jabłko suszone, truskawkę liofilizowaną oraz kwiat słonecznika. Jest coś jeszcze – moc czerwonokrzewu! Jak smakuje połączenie herbaty Pu-erh oraz rooibos? To połączenie iście ogniste, które koniecznie trzeba sprawdzić.
W naparze odnajdziesz całe bogactwo nut smakowych – owocową, orzeźwiająco cytrusową, delikatnie słodką, odrobinę ziemistą… Wszystko w dziwny sposób harmonijnie ze sobą współgra i po prostu do siebie pasuje!
Herbata czerwona z dodatkami Lovibędzie świetnie stymulować procesy trawienne – może wspomagać spalanie tłuszczów, obniżać poziom cholesterolu i ciśnienie krwi oraz naturalnie oczyszczać organizm.
• kraj pochodzenia: Chiny
Cena za 1 kg
113,81 zł
Składniki
herbata czerwona Pu-erh, ananas kandyzowany (ananas, cukier, kwas cytrynowy), skórka pomarańczowa suszona, jabłko suszone, Rooibos, truskawka liofilizowana, kwiat słonecznika, aromat
Wartość odżywcza w 100 g
wartość energetyczna 240,0 kJ / 57,0 kcal, tłuszcz 0,0 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g), węglowodany 12,0 g (w tym cukry 9,7 g), błonnik 1,8 g, białko 0,6 g, sól 0,0 g, sód 0,0 g
Zalecany sposób parzenia
Wsypujemy 1 łyżeczkę suszu do filtra bądź zaparzacza i zalewamy ok. 200 ml wody o temperaturze 90°C (czyli ok. 2 minuty po zagotowaniu). Parzymy ok. 2-4 minuty, w zależności jak mocny napar preferujemy, najlepiej pod przykryciem. Następnie oddzielamy susz od naparu. Tak przygotowujemy jedną filiżankę bądź niewielki kubek. Jeśli chcesz przygotować więcej naparu, użyj proporcjonalnie więcej suszu i wody. Smacznego!