88 - PAPILIO - herbata zielona - 50g
Wysyłka w 24h
Darmowa dostawa od 49 zł
Co wyróżnia herbatę Papilio?
Jeżeli kiedykolwiek w Waszej głowie pojawiła się myśl, by stać się choć na moment Papilio (motylem) i poczuć lekkość i odprężenie – dobra wiadomość. Chociaż nie opanowaliśmy (jeszcze) sztuki zamiany ludzi w egzotyczne, kolorowe zwierzęta, mamy dla Was coś równie interesującego.
Herbata zielona z dodatkami Papilio ma w sobie wszystko, co stanowi synonim lekkości i lekkości sprzyja. Herbata zielona sencha, ananas liofilizowany, mango crunch, a do tego kwiat granatu i kwiat lotosu. Warto poświęcić chwilę przynajmniej dwóm ostatnim, cudownym składnikom tej kompozycji.
Wspaniałe właściwości kwiatów granatu były docenione już w starożytności. Posiadają właściwości przeciwzapalne, przeciwutleniające oraz co najważniejsze przeciwstarzeniowe, dlatego są częstym dodatkiem do soli i kul kąpielowych oraz peelingów. Dodatkowo kwiat granatu pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu glukozy we krwi, zapobiega powstawaniu nowotworów, pozytywnie wpływa na funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego, sprzyja zatrzymywaniu procesów starzenia się skóry, wspomaga koncentrację i myślenie, dodaje pozytywnej energii oraz wspomaga utrzymanie prawidłowej masy ciała. Kwiat lotosu ceniony jest przede wszystkim za swoje właściwości uspokajające. Napary z lotosu pomagają odprężyć umysł, zmniejszają poziom stresu i łagodzą napięcie nerwowe. Pozytywnie wpływają na koncentrację i redukują zmęczenie intelektualne. Są też doskonałym wsparciem dla długiej medytacji.
Wyobraźcie sobie uczucie spokoju, ciszy w głowie i wokół, przyjemnego ciepła i otulającego poczucia bezpieczeństwa. Czujecie? Tak właśnie smakuje herbata zielona z dodatkami Papilio. Jak spokój i miejsce, do którego zawsze chcieliście trafić.
• kraj pochodzenia: Chiny
Cena za 1 kg
298,00 zł
Składniki
herbata zielona Sencha, ananas liofilizowany, mango crunch (koncentrat mango), kwiat granatu, kwiat lotosu, aromat
Wartość odżywcza w 100 g
wartość energetyczna 332,0 kJ / 78,0 kcal, tłuszcz 0,0 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0, g), węglowodany 17,0 g (w tym cukry 15,0 g), błonnik 2,0 g, białko 0,7 g, sól 0,0 g, sód 0,0 g
Zalecany sposób parzenia
Wsypujemy 1 łyżeczkę suszu do filtra bądź zaparzacza i zalewamy ok. 200 ml wody o temperaturze 80°C (czyli ok. 5 minut po zagotowaniu). Parzymy ok. 1-3 minuty, w zależności jak mocny napar preferujemy, najlepiej pod przykryciem. Następnie oddzielamy susz od naparu. Tak przygotowujemy jedną filiżankę bądź niewielki kubek. Jeśli chcesz przygotować więcej naparu, użyj proporcjonalnie więcej suszu i wody. Smacznego!