1 - WROCLOVE - herbata czarna - 100g
Wysyłka w 24h
Darmowa dostawa od 49 zł
Co wyróżnia herbatę Wroclove?
Pulsujący dobrą energią, kolorowy, różnorodny i przyjazny – taki właśnie jest Wrocław. Jedno z najpiękniejszych polskich miast przyciąga jak magnes! Rynek, Ostrów Tumski, Hydropolis, Krasnale, Hala Stulecia, Afrykarium, Muzeum Narodowe, Ogród Japoński – powodów, dla których można zakochać się w stolicy Dolnego Śląska, jest mnóstwo!
Podobnie gorącym uczuciem można obdarzyć herbatę czarną z dodatkami Wroclove. Starannie dobrane liście prosto ze Sri Lanki i aromatyczne owoce maliny tworzą kompozycję o bogatym smaku, aromacie i… uczuciu. Kompozycja Wroclove pragnie naszego szczęścia – ona doskonale wie, czego nam trzeba. Liście czarnej herbaty cejlońskiej oraz zanurzone w niej soczyste kawałki owoców będą wsparciem w walce z przeziębieniem i grypą. Doskonale rozgrzeją, kiedy będzie to potrzebne i dadzą ukojenie (jako napój przyrządzany na zimo) podczas upalnych, wakacyjnych dni. W towarzystwie kostek lodu oraz soczystych kawałków świeżych owoców, herbata Wroclove doskonale będzie zaspokajała pragnienie.
Malina i czarna herbata – brzmi jak połączenie idealne: mocny aromat ze słodkimi i soczystymi nutami. Herbata czarna z dodatkami Wroclove to napar, który nie tylko pobudzi nasze zmysły. Kompozycja jest bogata w witaminę C – pomoc w walce z przeziębieniem, grypą i kaszlem. Co prawda właściwości związanych z pomocą w zdobywaniu serc innych miłośników herbaty nie udowodniono – ale sugerujemy, że warto spróbować! W końcu to Wroclove!
• kraj pochodzenia: Sri Lanka
Cena za 1 kg
269,00 zł
Składniki
herbata czarna Ceylon, malina liofilizowana, aromat
Wartość odżywcza w 100 g
wartość energetyczna 202,0 kJ / 48,0 kcal, tłuszcz 0,0 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g), węglowodany 5,8 g (w tym cukry 4,6 g), błonnik 6,9 g, białko 1,3 g, sól 0,0 g, sód 0,0 g
Zalecany sposób parzenia
Wsypujemy 1 łyżeczkę suszu do filtra bądź zaparzacza i zalewamy ok. 200 ml wody o temperaturze 95°C (zaraz po zagotowaniu). Parzymy ok. 3 minuty, najlepiej pod przykryciem. Następnie oddzielamy susz od naparu. Tak przygotowujemy jedną filiżankę bądź niewielki kubek. Jeśli chcesz przygotować więcej naparu, użyj proporcjonalnie więcej suszu i wody. Smacznego!