14 - VERONA - herbata czarna - 0,5kg
Wysyłka 2-5 w dni robocze
Darmowa dostawa od 49 zł
Puszka GRATIS od 89 zł
Co wyróżnia herbatę Verona?
Trudno chyba o bardziej miłosną i uczuciową kompozycję, niż herbata czarna z dodatkami Verona. Po pierwsze: nazwa, związana z rodzinnym miastem Kapuletów i Montekich, to miejsce najpopularniejszego romansu wszechczasów. Po drugie – w mało której kompozycji herbaty odnajdziemy prawdziwe serca. Po trzecie – w tradycji Azji nie ma bardziej miłosnego i oszałamiającego kwiatu niż jaśmin, składnik Verony. Sercem kompozycji jest wietnamska herbata – czarna, mocna, esencjonalna. Aby złagodzić jej intensywność, dodano do Verony serduszka cukrowe. Rubinowe elementy, rozpuszczając się pod wpływem ciepłego napoju, nadają naparowi delikatnie słodkiego posmaku. Zaparzona z odrobiną mleka herbata, stanowi znakomite uzupełnienie degustacji domowych wypieków. Jaśmin to kwiat o wielorakim znaczeniu. Wręczenie komuś tej rośliny było równoznaczne z wyznaniem miłości. Napar z kwiatów „daru od Boga” (z perskiego tłumaczenia) ma działanie przeciwzapalne, relaksujące, zmniejszające napięcie i stres. Znalazł też zastosowanie w kosmetykach do twarzy – działa antytrądzikowo, nawilżająco, przeciwzmarszczkowo i rozjaśniająco. Kwiat jaśminu leczy oparzenia słoneczne i blizny po skaleczeniach. W herbacie czarnej z dodatkami Verona odnajdziemy także czerwone, słodkie kawałki truskawki. Owoce te uznawane są również za symbol miłości – przez kształt (przypominający serce), czerwony kolor i słodki smak. Pojawienie się truskawek we śnie, zwiastuje płomienne uczucia. Czy trzeba czegoś więcej, by zakochać się w tej kompozycji? Wyłącznie gorącej wody, która wydobędzie z suszu to, co najlepsze.
• kraj pochodzenia: Wietnam
Cena za 1 kg
99,80 zł
Składniki
herbata czarna OP, serduszka cukrowe (cukier, mąka ryżowa, utwardzony olej arachidowy, skrobia ziemniaczana, barwnik E120 i E160a, aromat), truskawka, jaśmin, aromat
Wartość odżywcza w 100 g
wartość energetyczna 168,0 kJ / 40,0 kcal, tłuszcz 0,0 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g), węglowodany 8,3 g (w tym cukry 7,3 g), błonnik 0,6 g, białko 0,0 g, sól 0,0 g, sód 0,0 g
Zalecany sposób parzenia
Wsypujemy 1 łyżeczkę suszu do filtra bądź zaparzacza i zalewamy ok. 200 ml wody o temperaturze 95°C (zaraz po zagotowaniu). Parzymy ok. 3 minuty, najlepiej pod przykryciem. Następnie oddzielamy susz od naparu. Tak przygotowujemy jedną filiżankę bądź niewielki kubek. Jeśli chcesz przygotować więcej naparu, użyj proporcjonalnie więcej suszu i wody. Smacznego!