45 - SIGELO - herbata zielona - 1kg

75,90 zł

Wysyłka 2-5 w dni robocze

Darmowa dostawa od 49 zł

Puszka GRATIS od 89 zł

Szukasz herbat dla swojego biznesu? Skorzystaj z naszej oferty dla firm. Jeśli interesują Cię inne gramatury bądź produkty, skontaktuj się z nami pisząc na adres: michal.roczek@teaverso.com

• wysokiej jakości zielona herbata liściasta Sencha ze skórką cytryny
Ilość suszu
1 łyżeczka / 200 ml
Temperatura wody
80°C
Czas parzenia
1-3 min
Pora dnia
dzień

Co wyróżnia herbatę Sigelo?


Zielona herbata z aromatem cytryny – połączenie banalne? Zdecydowanie nie w tym wypadku! Zwłaszcza, że mówimy o herbacie zielonej z dodatkami Sigelo, a ona nie w sobie nic ze „zwykłości”.

Po pierwsze – bazę stanowią liście najwyższej jakości, pochodzące z certyfikowanych upraw. Sencha jest najpopularniejszym rodzajem naparu w Japonii. Wyglądem przypomina źdźbła trawy (ciemniejsze bądź jaśniejsze, w zależności od pory zbioru na plantacji). W smaku mieszają się zazwyczaj różne nuty. Można wyczuć na podniebieniu właściwą dla sencha goryczkę, ale wielu miłośników tej herbaty rozpoznaje tu tony świeżości, owocowych aromatów czy nawet nuty słodyczy.

Po drugie – nie aromat cytryny, a skórki cytrynowej!

Ta część owocu, bardzo często niedoceniana, zawiera nawet 10 razy więcej witaminy C, niż miąższ owoców. Zawartość tej witaminy, tak cennej dla budowania odporności, to tylko jeden z kilku powodów, dla którego warto przyjrzeć się niepozornej skórce. Pomaga na kłopoty gastryczne (zmniejsza wzdęcia i gazy oraz zaparcia), działa jak szczoteczka wymiatająca toksyny z organizmu, wspiera pracę wątroby oraz metabolizm. Dodatkowo – oprócz pięknego aromatu wykorzystywanego w kosmetologii – wybiela zęby.


• kraj pochodzenia: Chiny

Cena za 1 kg

104,31 zł

Składniki

herbata zielona Sencha, skórka cytrynowa suszona, aromat

Wartość odżywcza w 100 g

wartość energetyczna 31,0 kJ / 7,0 kcal, tłuszcz 0,0 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g), węglowodany 1,6 g (w tym cukry 1,4 g), błonnik 3,4 g, białko 0,9 g, sól 0,0 g, sód 0,0 g

Zalecany sposób parzenia

Wsypujemy 1 łyżeczkę suszu do filtra bądź zaparzacza i zalewamy ok. 200 ml wody o temperaturze 80°C (czyli ok. 5 minut po zagotowaniu). Parzymy ok. 1-3 minuty, w zależności jak mocny napar preferujemy, najlepiej pod przykryciem. Następnie oddzielamy susz od naparu. Tak przygotowujemy jedną filiżankę bądź niewielki kubek. Jeśli chcesz przygotować więcej naparu, użyj proporcjonalnie więcej suszu i wody. Smacznego!

45 Sigelo

Sigelo czyli „foka” z języka esperanto, to bardzo inteligentne i przyjazne zwierzę. Niestety – człowiek niekoniecznie odwdzięcza się jej tym samym… Liczba osobników foki szarej maleje w zastraszającym tempie. Nie tylko – morświn to kolejny, zagrożony gatunek. W 2020 roku z licznej populacji morświna w Bałtyku pozostało tylko 450 osobników. Przyczyną tak dramatycznej sytuacji „bałtyckiego delfina” są nieuważnie zakładane sieci rybackie, polowania kłusowników, ale też coraz większe zanieczyszczenie wody.

Polecamy również

70 - GRUO - herbata zielona - 50g

Zielona herbata Sencha z trawą cytrynową, jabłkiem, pomarańczą, truskawką, hibiskusem i kwiatem pomarańczy

43 - LEONO - herbata zielona - 50g

Zielona herbata Gunpowder Super z poziomką i nagietkiem

Filtry papierowe M - 100 sztuk

Wygodne torebki do parzenia herbaty w sam raz na cały dzbanek

44 - RANO - herbata zielona - 50g

Zielone herbaty Sencha i Gunpowder z ananasem i papają