69 - LUNA - herbata czerwona - 100g
Wysyłka w 24h
Darmowa dostawa od 49 zł
Puszka GRATIS od 89 zł
Co wyróżnia herbatę Luna?
Jak często księżyc był świadkiem westchnień, smutków, radości i romansów? Badań na ten temat żaden z szalonych naukowców nie przeprowadził (a przynajmniej nic na ten temat nie wiemy). Jedno jest pewne – nie potrzeba jego obecności, by za tę wiekową obecność naszemu drogiemu satelicie podziękować. Księżycowy hołd oddać najlepiej za pomocą degustacji herbaty czerwonej z dodatkami Luna – do tego Was serdecznie zachęcamy! :)
W jej składzie odnajdziecie herbatę czerwoną Pu erh. Ten napar znany jest od tysięcy lat, zasłynął w historii ludzkości swoimi prozdrowotnymi właściwościami. Kiedyś mogli ją pić wyłącznie przedstawiciele chińskiej dynastii – dzisiaj może jej skosztować praktycznie każdy. A warto to zrobić! Udowodniono, że ten niezwykły w smaku i aromacie napój, wspomaga trawienie i spalanie tłuszczów. Dodatkowo regularne picie poprawia pamięć i koncentrację, chroni przed starzeniem się komórek, ale też redukuje poziom stresu i chroni układ nerwowy.
W składzie herbaty czerwonej z dodatkami Luna, lekko „błotnisty” smak złagodzono m.in. maliną liofilizowaną. To owoce od dawna są stosowane w celu zwalczania gorączki, w przebiegu wirusowych oraz bakteryjnych chorób. Kompozycję wzbogacono cynamonem – on z kolei pomoże w okresie przeziębienia i przy dolegliwościach żołądkowych. Ma także działanie rozgrzewające. Tak naprawdę cynamon jest drzewem, które można spotkać w Indiach, na Sri Lance, w Wietnamie czy Egipcie. Proszek, który znamy ze sklepowych półek, powstaje z wysuszonej kory tego drzewa. Smak i zdrowie – to jego cechy rozpoznawcze. Jeszcze do nie niedawna, w niektórych miejscach przyprawa ta była tak samo cenna, jak złoto czy srebro!
• kraj pochodzenia: Chiny
Cena za 1 kg
229,00 zł
Składniki
herbata czerwona Pu erh, cynamon, pomarańcza suszona, jabłko suszone, malina liofilizowana, aromat
Wartość odżywcza w 100 g
wartość energetyczna 414,0 kJ / 98,0 kcal, tłuszcz 0,5 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g), węglowodany 19,0 g (w tym cukry 13,0 g), błonnik 5,8 g, białko 1,4 g, sól 0,0 g, sód 0,0 g
Zalecany sposób parzenia
Wsypujemy 1 łyżeczkę suszu do filtra bądź zaparzacza i zalewamy ok. 200 ml wody o temperaturze 90°C (czyli ok. 2 minuty po zagotowaniu). Parzymy ok. 2-4 minuty, w zależności jak mocny napar preferujemy, najlepiej pod przykryciem. Następnie oddzielamy susz od naparu. Tak przygotowujemy jedną filiżankę bądź niewielki kubek. Jeśli chcesz przygotować więcej naparu, użyj proporcjonalnie więcej suszu i wody. Smacznego!