75 - PORTO - herbata czarna - 50g
Wysyłka w 24h
Darmowa dostawa od 49 zł
Co wyróżnia herbatę Porto?
Szukając powodów, żeby wybrać się do portugalskiego Porto, chyba nie warto bazować na przewodnikach turystycznych, encyklopediach czy artykułach. Wystarczy spojrzeć na krajobrazy malowniczego miasta, położonego nad samym oceanem – i wszelkie rekomendacje są zbędne. Zanim zrobi się Wam zbyt tęskno za podróżami, wakacjami, soczystymi cytrusami i miejscowymi napojami w ozdobnych kieliszkach – sięgnijcie po coś, co chociaż trochę osłodzi Wam te tęsknoty.
Herbata czarna z dodatkami Porto to kompozycja na bazie wietnamskiego suszu OP, suszonej skórki pomarańczowej, liofilizowanej truskawki i bławatka. Liście herbaty mają delikatnie słodki smak o raczej niskim poziomie goryczy. Dzięki wysokiej zawartości kofeiny, herbata Porto dostarcza dużo energii, poprawia nastrój i zmniejsza poziom stresu. Dodatkowo czarna herbata może wspomagać usuwanie płytki nazębnej, poprawiać trawienie i regulować poziom cukru.
Niedoceniona skórka pomarańczowa przydaje się nie tylko przy okazji produkcji świątecznego sernika! Skórka, pojawiająca się w kompozycji herbaty czarnej z dodatkami Porto, pomaga usunąć gazy, zgagę i wymioty. Łagodzi też kaszel, nie wspominając o właściwościach kojących i redukujących stres.
Truskawka (dzięki liofilizacji zachowane zostają jej wartości odżywcze) może dostarczyć organizmowi witaminy C, ale nie tylko – znajdziemy w niej również B2, B3, A i E, fosfor, krzem, magnez, mangan czy potas.
• kraj pochodzenia: Wietnam
Cena za 1 kg
198,00 zł
Składniki
herbata czarna OP, skórka pomarańczowa suszona, truskawka liofilizowana, bławatek, aromaty
Wartość odżywcza w 100 g
wartość energetyczna 76,0 kJ / 18,0 kcal, tłuszcz 0,0 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g), węglowodany 3,7 g (w tym cukry 3,0 g), błonnik 0,7 g, białko 0,0 g, sól 0,0 g
Zalecany sposób parzenia
Wsypujemy 1 łyżeczkę suszu do filtra bądź zaparzacza i zalewamy ok. 200 ml wody o temperaturze 95°C (zaraz po zagotowaniu). Parzymy ok. 3 minuty, najlepiej pod przykryciem. Następnie oddzielamy susz od naparu. Tak przygotowujemy jedną filiżankę bądź niewielki kubek. Jeśli chcesz przygotować więcej naparu, użyj proporcjonalnie więcej suszu i wody. Smacznego!