80 - EVEREST - herbata biała - 50g
Wysyłka w 24h
Darmowa dostawa od 49 zł
Co wyróżnia herbatę Everest?
Czy nie jest tak, że niektóre dni bywają istnym Everestem? Wszystko zdaje się przeszkadzać i utrudniać osiągnięcie celów – warunki nie są korzystne, „okna pogodowego” brak, a mimo to trzeba podążać do przodu, nawet kiedy brnie się w mrozie i śniegu… Jest trudno. Ale kiedy już wejdzie się na sam szczyt…. Cóż za ulga! Cóż za piękne widoki! Właśnie w takie dni potrzebujesz wyjątkowego dopieszczenia – dla odważnych zdobywców codzienności i kolekcjonerów tygodniowych sukcesów, proponujemy herbatę białą z dodatkami Everest.
Znajdziesz w niej liście chińskiej Pai Mu Tan („biała piwonia”), suszony owoc morwy, suszoną jagodę inkaską i bławatka. Herbata, będąca podstawą kompozycji Everest, to towar luksusowy! Tradycyjna Pai Mu Tan jest tradycyjnie uprawiana w prowincji Fuijan – stamtąd pochodzi. Liście mają odcień zieleni, znajdziemy tu też złote tipsy. Po zaparzeniu uzyskujemy kwiatowy, delikatny napar o jasnozielonej bądź żółtej barwie.
Właściwości białej herbaty są bardzo szerokie. Jest doskonałym antidotum na zmęczenie ze względu na swoje właściwości pobudzające i orzeźwiające. Nazywana „eliksirem młodości” chroni organizm (a dokładnie polifenole w niej zawarte) przed wolnymi rodnikami, spowalnia starzenie się organizmu, neutralizuje wolne rodniki oraz działa antynowotworowo. Ułatwia trawienie, pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cukru oraz cholesterolu we krwi.
W herbacie białej z dodatkami Everest znajdziemy też jagodę inkaską (miechunkę), nazywaną „złotą jagodą”. Nie bez powodu - nazwa świadczy o ogromnej zawartości zbawiennych dla naszego organizmu składników odżywczych, m.in. witamin A i C, beta karotenu czy fosforu. To również doskonałe źródło protein.
• kraj pochodzenia: Chiny
Cena za 1 kg
338,00 zł
Składniki
herbata biała Pai Mu Tan, morwa owoc suszony, jagoda inkaska suszona, bławatek, aromat
Wartość odżywcza w 100 g
wartość energetyczna 285,0 kJ / 68,0 kcal, tłuszcz 1,0 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g), węglowodany 12,0 g (w tym cukry 11,0 g), błonnik 3,4 g, białko 1,0 g, sól 0,0 g, sód 0,0 g
Zalecany sposób parzenia
Wsypujemy 1 łyżeczkę suszu do filtra bądź zaparzacza i zalewamy ok. 200 ml wody o temperaturze 70°C (czyli ok. 6 minut po zagotowaniu). Parzymy ok. 4-6 minut, w zależności jak mocny napar preferujemy, najlepiej pod przykryciem. Następnie oddzielamy susz od naparu. Tak przygotowujemy jedną filiżankę bądź niewielki kubek. Jeśli chcesz przygotować więcej naparu, użyj proporcjonalnie więcej suszu i wody. Smacznego!