81 - MALAGA - herbata czarna - 100g
Wysyłka w 24h
Darmowa dostawa od 49 zł
Puszka GRATIS od 89 zł
Co wyróżnia herbatę Malaga?
Wyobraź sobie miejsce pomiędzy Morzem Śródziemnym, a Górami Betyckimi. Letnie słońce, błękitne niebo, przejrzysta tafla wody i rozciągające się uprawy drzewek pomarańczowych, bananów, fig oraz winorośli. Przez większość roku świeci tu słońce, a pogoda sprzyja leniwemu spędzaniu dni – witamy w Maladze!
Jeśli akurat nie planujesz wyprawy do rodzinnego miasta Antoniego Banderasa – spróbuj herbaty czarnej z dodatkami Malaga, która na moment tam Cię przeniesie. To kompozycja czarnych herbat, słodkich jeżyn i jagód, truskawki, zdecydowanego smaku limonki i barwnych kwiatów bławatka różowego.
Na uwagę zasługuje tutaj połączenie dwóch rodzajów szlachetnych liści – w składzie herbaty czarnej z dodatkami Malaga, odnajdziemy Ceylon High Grown OP i Assam Dekorai. Pierwsza z nich, zbierana ręcznie z niezwykłą starannością, charakteryzuje się niepowtarzalnym zapachem i subtelną słodyczą. Ceylon High Grown OP zaliczana jest do najlepszych herbat na świecie. Druga w składzie – ale równorzędnie pyszna i zaskakująca – jest Assam Dekorai. Uprawiana na północnym wschodzie Indii odmiana Camellia assamica, daje niezwykle szlachetną herbatę. Napary z prowincji Assam są przecież zaliczane do pięciu najlepszych na świecie. Brązowo-bursztynowy kolor, mocny, cierpkawy, ale równocześnie słodkie nuty dla podniebienia – tego można się spodziewać po tej odmianie.
Odświeżający, harmonijny smak herbaty czarnej z dodatkami Malaga, zachwyci wszystkich miłośników owocowych nut. Aromatyczne podróże to jedno – walory zdrowotne, to drugie. Czarna herbata uznawana jest za pomoc we wzmacnianiu zębów – chroni przed próchnicą oraz zapobiega chorobom dziąseł. Ułatwia trawienie pokarmów, a płukanki z niej mogą pomóc zwalczyć łupież czy pozbyć się nieprzyjemnego zapachu.
• kraj pochodzenia: Indie
Cena za 1 kg
329,00 zł
Składniki
herbata czarna Assam Dekorai i Ceylon High Grown OP, jeżyna suszona, jagoda suszona, limonka liść, truskawka liofilizowana, bławatek różowy, aromat
Wartość odżywcza w 100 g
wartość energetyczna 168,0 kJ / 40,0 kcal, tłuszcz 0,6 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g), węglowodany 6,7 g (w tym cukry 5,8 g), błonnik 2,2 g, białko 0,9 g, sól 0,0 g
Zalecany sposób parzenia
Wsypujemy 1 łyżeczkę suszu do filtra bądź zaparzacza i zalewamy ok. 200 ml wody o temperaturze 95°C (zaraz po zagotowaniu). Parzymy ok. 3 minuty, najlepiej pod przykryciem. Następnie oddzielamy susz od naparu. Tak przygotowujemy jedną filiżankę bądź niewielki kubek. Jeśli chcesz przygotować więcej naparu, użyj proporcjonalnie więcej suszu i wody. Smacznego!