WildPower Yerba Mate Brazil Despalada - 400 g

33,90 zł

Wysyłka w 24h

Darmowa dostawa od 49 zł

Lekka, świeża, pełna życia, w sam raz do wypicia o każdej porze. Właśnie taka jest WildPower Brazil Despalda, która swoim smakiem zaprasza do rozgoszczenia się w dzikim świecie yerba mate.

• klasyczna yerba mate z Brazylii o wyrazistym smaku 
Ilość suszu
3/4 pojemności
Przechylenie
45°
Temperatura wody
70-80°C
Ilość parzeń
max. 7

Czym wyróżnia się yerba mate Brazil Despalada?


Klasyczna brazylijska yerba mate o bardzo wysokiej jakości i stopniu pobudzenia, gdyż składa się w 95% z liści ostrokrzewu paragwajskiego, w których to znajduje się dostarczająca energii mateina. Pozostałe 5% to łodyżki ostrokrzewu. Charakteryzuje się mocnym i wyrazistym smakiem, który docenią „yerbowi” smakosze, a przy tym dostarczy organizmowi antyoksydantów, minerałów i mikroelementów.  

• kraj pochodzenia: Brazylia


WildPower


Poznaj siłę listków ostrokrzewu paragwajskiego, które po zalaniu wodą podzielą się z Tobą swoją mocą! Nasza yerba pobudzenie uwalnia stopniowo, zapewniając stabilną i długotrwałą energię do działania. WildPower to idealna alternatywa dla kawy, która dzięki właściwościom minerałów, witamin i innych związków organicznych dostarcza naturalnej energii. Co jest gorsze od poranka bez kawy? Cały dzień bez yerba mate!

Cena za 1 kg

92,25 zł

Składniki

 yerba mate 100%

Zalecany sposób parzenia

Tradycyjnie yerba mate podaje się w naczynkach zwanych kalabasse lub matero, wykonanych z drewna, ceramiki lub tykwy oraz pije przez bombillę. Zgodnie ze sztuką, najpierw wsypujemy yerbę do ok. ½ - ¾ wysokości naczynia, w zależności jak mocny napar preferujemy (początkującym zalecamy mniejszą ilość). Następnie przechylamy naczynie o ok. 45° i potrząsamy nim delikatnie parę razy, tak aby susz dobrze się ułożył. Wkładamy bombillę w miejsce powstałego zagłębienia, po czym zalewamy do pełna wodą o temperaturze 70-80°C. Tak przygotowaną yerbę możemy zalewać do 7 razy – dopóki nam smakuje.

WAŻNE! Nie mieszaj naparu bombillą, żeby jej nie zatkać. Długie trzymanie zalanego suszu nie jest wskazane. Im dłużej yerba się parzy, tym jest mocniejsza, ciemniejsza i z dużą ilości goryczki.

Jeśli jeszcze nie masz matero i bombilli, nie przejmuj się – możesz przygotować swoją yerbę jak herbatę. Do parzenia dobrze sprawdzą się papierowe filtry. Powszechnie też przygotowuje się yerbę na zimno – terere, czyli mate zalaną zimną wodą, często z dodatkiem soku owocowego i lodu.

Polecamy również

WildPower Yerba Mate Argentina Despalada - 400 g

Klasyczna yerba mate o wyważonym smaku

WildPower Yerba Mate Very Berry - 400 g

Yerba mate z maliną, jagodą, czerwoną porzeczką i bławatkiem

Zestaw WildPower Mate Lemon

Yerba Mate Lemon 400g, matero i bombilla

Matero Diament - czarne - 350ml

Ceramiczne matero do yerba mate w oryginalnym kształcie