12 - TOKYO - herbata czarna - 50g
Wysyłka w 24h
Darmowa dostawa od 49 zł
Co wyróżnia herbatę Tokyo?
Różnorodność, wielobarwność i zaskakujące wrażenia – kojarzą się z Tokio, ale są też dobrym opisem herbaty czarnej z dodatkami o takiej samej nazwie. Starannie dobrane, cejlońskie liście i kuszące płatki róży – to delikatne, subtelne, ale zapadające w pamięć połączenie smaków.
Herbata czarna z dodatkami Tokyo to idealny pomysł na napój w porze śniadaniowej, a także ciekawy dodatek do poobiednich słodkości. Zawarte w składzie płatki róży od dawna znane są ze swoich prozdrowotnych właściwości: poprawiają odporność organizmu, pomagają walczyć z ogólnym osłabieniem i poczuciem zmęczenia. Płatki róży są także skuteczne w walce z przeziębieniami i grypą. Susz różany ma nie tylko doskonałe walory zdrowotne i smakowe – ten dodatek wspaniale pachnie i może być używany jako naturalny odświeżacz powietrza, a także idealny składnik kąpieli relaksacyjnych. Herbata nie tylko wyróżnia się wyjątkowym smakiem – obecne w mieszance płatki róży zawierają wysoką zawartość witaminy C, witamin K, E i P, a także garbników, wapnia, magnezu czy żelaza. Znane są też prozdrowotne właściwości olejku z bergamotki – „Książęcej Gruszki”. Ten uprawiany w strefie śródziemnomorskiej owoc, zbliżony kształtem do owoców cytrusowych, pozwoli się odprężyć i zrelaksować przy filiżance doskonałej herbaty. Olejek z bergamotki działa dodatkowo przeciwbólowo i przeciwzapalnie – zmniejsza obrzęki mięśni, pomaga w dolegliwościach układu trawiennego, działa przeciwtrądzikowo i przeciwłuszczycowo.
Jak smakuje herbata czarna z dodatkami Tokyo? Napar różany posiada łagodny zapach i nieco kwaskowy smak, który wspaniale łagodzi aromat tradycyjnej Earl Grey na bazie czarnej herbaty prosto ze Sri Lanki. Do tego niepowtarzalny aromat i smak olejku z bergamotki – wszystko to tworzy unikalną, a zarazem powszechnie lubianą kompozycję.
• kraj pochodzenia: Sri Lanka
Cena za 1 kg
178,00 zł
Składniki
herbata czarna Ceylon, płatki róży, aromat
Wartość odżywcza w 100 g
---Zalecany sposób parzenia
Wsypujemy 1 łyżeczkę suszu do filtra bądź zaparzacza i zalewamy ok. 200 ml wody o temperaturze 95°C (zaraz po zagotowaniu). Parzymy ok. 3 minuty, najlepiej pod przykryciem. Następnie oddzielamy susz od naparu. Tak przygotowujemy jedną filiżankę bądź niewielki kubek. Jeśli chcesz przygotować więcej naparu, użyj proporcjonalnie więcej suszu i wody. Smacznego!