Sprawdź pochodzenia kawy

Pochodzenie, a tym samym położenie plantacji, jakość i skład gleby, jakość powietrza, stopień nasłonecznienia, natężenie deszczów, wysokość nad poziomem morza oraz wszelkie inne czynniki środowiskowe wpływają na jakość owoców kawowca, a tym samym na smak pozyskanej z nich kawy. Chociaż kawa wywodzi się z etiopskich plantacji, obecnie uprawiana jest w wielu regionach Afryki, Ameryki Środkowej, Południowej oraz Azji. Wybierz interesujący Cię kraj pochodzenia.

Polecamy również

Tea Time - Matcha - 30 g

Japońska sproszkowana zielona herbata

38 - JAPAN SENCHA FUKUJYU - herbata zielona - 50g

Klasyczna japońska zielona herbata o wyrazistym smaku, z nutą ostrości, morza i alg

24 - JAPAN SENCHA MIYAZAKI - herbata zielona - 50g

Klasyczna japońska zielona herbata o owocowo-kwiatowej nucie i posmaku umami

Oczyszczenie - 60 g

Kompozycja ziołowa z melisą, jabłkiem, koprem i rumiankiem