Sprawdź pochodzenia kawy

Pochodzenie, a tym samym położenie plantacji, jakość i skład gleby, jakość powietrza, stopień nasłonecznienia, natężenie deszczów, wysokość nad poziomem morza oraz wszelkie inne czynniki środowiskowe wpływają na jakość owoców kawowca, a tym samym na smak pozyskanej z nich kawy. Chociaż kawa wywodzi się z etiopskich plantacji, obecnie uprawiana jest w wielu regionach Afryki, Ameryki Środkowej, Południowej oraz Azji. Wybierz interesujący Cię kraj pochodzenia.

Polecamy również

Filtry papierowe XS - 100 sztuk

Wygodne torebki do parzenia herbaty w sam raz na jeden kubek

89 - JAPAN SENCHA KAGOSHIMA - herbata zielona - 50g

Klasyczna zielona herbata o kwiatowym aromacie

Dzbanek Twin - 1,1l

Szklany dzbanek z podwójnymi ściankami i zaparzaczem

4 - RIO - herbata czarna - 50g

Czarna herbata Ceylon High Grown z olejkiem z bergamotki, liściem limonki i maliną