Kawa z Indonezji

Indonezyjskie ziarna z pewnością nie zawiodą kawoszy, którzy lubią mocne i intensywne smaki. Pochodząca z tamtych rejonów kawa jest pozbawiona kwasowości, a nutami dominującymi są aromaty leśne, drzewne oraz czekoladowe. 

Polecamy również

Tea Time - Matcha - 30 g

Japońska sproszkowana zielona herbata

4 - RIO - herbata czarna - 50g

Czarna herbata Ceylon High Grown z olejkiem z bergamotki, liściem limonki i maliną

Etno Cafe - Guatemala Huehuetenango - 250 g

Kawa ziarnista single origin z Gwatemali o aromacie jabłka i syropu klonowego - kawa 100% Arabica

24 - JAPAN SENCHA MIYAZAKI - herbata zielona - 50g

Klasyczna japońska zielona herbata o owocowo-kwiatowej nucie i posmaku umami

Czerwona herbata — właściwości

Herbata czerwona liściasta jest często wybierana przez osoby na dietach odchudzających. Ten napój rzeczywiście przyśpiesza przemianę materii, a przy tym — podobnie jak pozostałe gatunki herbaty — nie ma żadnych kalorii. Picie czerwonej herbaty bezpośrednio po zjedzeniu tłustego posiłku sprawi, że tłuszcze zostaną rozbite na prostsze związki, które w mniejszym stopniu odkładają się w tkance tłuszczowej.


Herbata czerwona sypana ma także działanie moczopędne — przyspiesza więc oczyszczanie organizmu z toksyn i pomaga w problemach z układem moczowym. Ze względu na dużą zawartość teiny pobudza i ułatwia koncentrację. Poza tym obniża cholesterol, wspomaga układ odpornościowy i poprawia pamięć.


Czerwona herbata ma wszechstronne działanie i zawiera wiele witamin i minerałów. Żeby jednak cieszyć się jej najlepszymi właściwościami i głębokim smakiem, ważne jest jej odpowiednie parzenie. Najważniejsze jest, żeby nie zalewać herbaty Pu Erh wrzątkiem — woda powinna mieć temperaturę 90 stopni Celsjusza. Nie musisz od razu kupować termometru (choć to bez wątpienia bardzo przydatne akcesorium w kuchni każdego miłośnika herbaty). Wystarczy, że odczekasz 3-4 minuty od zagotowania się wody w czajniku. Czerwona herbata liściasta powinna być parzona 1-3 minuty — nie przekraczaj tego czasu, żeby napar nie stał się gorzki. Pamiętaj jednak, że liście mogą być zalewane aż trzykrotnie — za każdym razem uzyskasz łagodniejszy smak.

Herbaty Pu Erh — aromatyczny napój dla każdego

Czerwona herbata Pu Erh z naszego sklepu to starannie dobrane liście z gatunku Camellia sinensis, które zostały poddane dodatkowemu procesowi fermentacji. Uprawę tego gatunku rozpoczęto już 1700 lat temu w chińskim regionie Pu‘er w prowincji Junnan. Dawniej była ulubionym napojem cesarzy — obecnie każdy może cieszyć się smakiem tej czerwonej herbaty liściastej w niskiej cenie.


Nasz sklep z herbatą ma w ofercie także inne gatunki i mieszanki o różnym działaniu. W asortymencie Teaverso znajduje się między innymi:



Nasze herbaty są zapakowane w estetyczne opakowania, więc doskonale nadają się także na prezent dla bliskiej osoby.