Herbata zielona

Aby uzyskać zieloną herbatę, liście przetwarza się tuż po zbiorze. Najpierw poddawane są procesowi więdnięcia, następnie powstrzymuje się oksydację – w taki sposób zachowują swój kolor. Przed suszeniem nadaje się liściom różne kształty, np. igły (herbaty japońskie, Sencha), spirale czy zwinięte kulki (Gunpowder). Zielona herbata jest szczególnie ceniona (również w kosmetyce) ze względu na swe właściwości antyoksydacyjne oraz dużą zawartość polifenoli chroniących przed atakiem wolnych rodników odpowiedzialnych za proces starzenia się organizmu.

Polecamy również

51 - MILK OOLONG - herbata turkusowa - 50g

Klasyczna herbata oolong aromatyzowana mlekiem

Chwilowo niedostępny

11 ,90 zł

84 - CERIZO - kompozycja owocowa - 50g

Kompozycja owocowa z hibiskusem, ananasem, jagodą, rodzynkami i wiśnią

Filiżanki Diva - 2 x 400ml

Dwie szklane filiżanki z podwójnymi ściankami

Tea Time - Matcha - 30 g

Japońska sproszkowana zielona herbata