Materiał

Czerpiąc z bogactw matki ziemi, człowiek wykorzystuje do produkcji sprzętów różne materiały. Staraj się wybierać te, które są najbardziej przyjazne środowisku, np. szkło, ceramikę czy bambus. Zawsze wybieraj produkty najwyższej jakości, tak aby posłużyły Ci na lata. I pamiętaj: trendy się zmieniają, dlatego warto postawić na ponadczasowość! Wybierz materiał dla siebie w naszych filtrach.

Polecamy również

5 - NEW YORK - herbata czarna - 50g

Czarna herbata Ceylon High Grown z cytryną, truskawką, żurawiną, brzoskwinią i bławatkiem

82 - TONZO BERRY - yerba mate - 100g

Yerba Mate z maliną, jagodą, czerwoną porzeczką i różowym bławatkiem

Chwilowo niedostępny

14 ,90 zł

Filtry papierowe M - 100 sztuk

Wygodne torebki do parzenia herbaty w sam raz na cały dzbanek

Tea Time - Matcha - 30 g

Japońska sproszkowana zielona herbata

Czerwona herbata — właściwości

Herbata czerwona liściasta jest często wybierana przez osoby na dietach odchudzających. Ten napój rzeczywiście przyśpiesza przemianę materii, a przy tym — podobnie jak pozostałe gatunki herbaty — nie ma żadnych kalorii. Picie czerwonej herbaty bezpośrednio po zjedzeniu tłustego posiłku sprawi, że tłuszcze zostaną rozbite na prostsze związki, które w mniejszym stopniu odkładają się w tkance tłuszczowej.


Herbata czerwona sypana ma także działanie moczopędne — przyspiesza więc oczyszczanie organizmu z toksyn i pomaga w problemach z układem moczowym. Ze względu na dużą zawartość teiny pobudza i ułatwia koncentrację. Poza tym obniża cholesterol, wspomaga układ odpornościowy i poprawia pamięć.


Czerwona herbata ma wszechstronne działanie i zawiera wiele witamin i minerałów. Żeby jednak cieszyć się jej najlepszymi właściwościami i głębokim smakiem, ważne jest jej odpowiednie parzenie. Najważniejsze jest, żeby nie zalewać herbaty Pu Erh wrzątkiem — woda powinna mieć temperaturę 90 stopni Celsjusza. Nie musisz od razu kupować termometru (choć to bez wątpienia bardzo przydatne akcesorium w kuchni każdego miłośnika herbaty). Wystarczy, że odczekasz 3-4 minuty od zagotowania się wody w czajniku. Czerwona herbata liściasta powinna być parzona 1-3 minuty — nie przekraczaj tego czasu, żeby napar nie stał się gorzki. Pamiętaj jednak, że liście mogą być zalewane aż trzykrotnie — za każdym razem uzyskasz łagodniejszy smak.

Herbaty Pu Erh — aromatyczny napój dla każdego

Czerwona herbata Pu Erh z naszego sklepu to starannie dobrane liście z gatunku Camellia sinensis, które zostały poddane dodatkowemu procesowi fermentacji. Uprawę tego gatunku rozpoczęto już 1700 lat temu w chińskim regionie Pu‘er w prowincji Junnan. Dawniej była ulubionym napojem cesarzy — obecnie każdy może cieszyć się smakiem tej czerwonej herbaty liściastej w niskiej cenie.


Nasz sklep z herbatą ma w ofercie także inne gatunki i mieszanki o różnym działaniu. W asortymencie Teaverso znajduje się między innymi:



Nasze herbaty są zapakowane w estetyczne opakowania, więc doskonale nadają się także na prezent dla bliskiej osoby.