Herbata czarna

Czarna herbata jest tym, co ludzie sobie wyobrażają mając na myśli filiżankę herbaty. Wychowaliśmy się pijąc najróżniejsze jej odmiany. Herbata czarna przechodzi przez wszystkie procesy produkcji herbaty: więdnięcie, skręcanie, pełną oksydację i suszenie. Po całkowitym utlenieniu herbata czarna nabiera charakterystycznej dla swojego gatunku barwy. Znane są także herbaty nie w pełni utlenione (90-95%) t.j. Darjeeling, które mają delikatniejszy, roślinny smak i jaśniejszy kolor.

Polecamy również

31 - SENCHA JAPAN STYLE - herbata zielona - 50g

Klasyczna zielona herbata o subtelnym, lekko gorzkawym smaku

69 - LUNA - herbata czerwona - 50g

Czerwona herbata Pu Erh z cynamonem, pomarańczą, jabłkiem i maliną

Dzbanek Twin - 1,1l

Szklany dzbanek z podwójnymi ściankami i zaparzaczem

80 - EVEREST - herbata biała - 50g

Biała herbata Pai Mu Tan z morwą, jagodą inkaską i bławatkiem